VANAF 12 DECEMBER 2018 IN DE BIOSCOOP:

Astérix: Het Geheim van de Toverdrank (2018) ★ Regie: Alexandre Astier & Will Clichy. Franse animatiefilm. Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen. Samen met Astérix, Obélix en de trouwe Idéfix reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij ‘het geheim van de toverdrank’ kan toevertrouwen.

Ralph Breaks the Internet (2018) ★ Regie: Phil Johnston & Rich Moore. Amerikaanse animatiefilm. Vanellope von Schweetz gaat samen met haar beste vriend Ralph op avontuur in de onbekende wereld van het internet. Ze riskeren hierbij alles om op zoek te gaan naar een vervangend onderdeel voor Vanellope’s videogame Sugar Rush en zo de videogame te redden. Ralph en Vanellope worden tijdens hun reis geholpen door verschillende internetbewoners, zoals websiteonderneemster Yesss die het hart en ziel is van de trendsettende website ‘BuzzzTube’.

VANAF 13 DECEMBER 2018 IN DE BIOSCOOP:

All Alone (2018) ★ Regie: Bobo Jelcic. Kroatisch drama. De gescheiden vader Marko is bijna nooit alleen; hij wordt omringd door familie, vrienden, collega’s en buurtwerkers. Toch wordt hij haast wanhopig omdat hij maar beperkt contact mag hebben met de enige die hij meer dan wie ook lief heeft: zijn dochtertje, die bij haar moeder woont. Wanneer hij een procedure begint om meer tijd met haar af te dwingen, raakt hij verstrikt in de Kafkaëske wereld van een sociale-dienst-systeem dat ineen dreigt te storten.

Anna and the Apocalypse (2017) ★ Regie: John McPhail. Brits-Amerikaanse horrorkomedie. Anna wil weg uit de kleinburgerlijke Schotse gemeenschap waar ze woont. Haar vader, een weduwnaar en  sportleraar op haar school, weet nog van niks. Twee redenen waarom Anna het liefst de benen neemt: haar beste vriend heeft een oogje op haar en haar ex probeert haar uit de kleren te krijgen. Te veel drama in haar leven. En dan, terwijl de school zich voorbereidt op de kerstmusical, breekt er een zombieplaag uit.

Aquaman (2018) ★ Regie: James Wan. Amerikaanse sciencefiction- en fantasiefilm. Aquaman speelt zich af in de uitgestrekte onderwaterwereld der zeven zeeën. De film vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër Arthur Curry. Arthur maakt de reis van zijn leven waarin hij geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is, en waarin hij ontdekt of hij het waard is om te zijn waarvoor hij is voorbestemd: een Koning.

Bon Bini Holland 2 (2018) ★ Regie: Jon Karthaus. Nederlandse komedie. Net als Robertico zijn vriendin Noella op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een time-out in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen.

Edie (2017) ★ Regie: Simon Hunter. Britse komedie. De geliefde Britse actrice Sheila Hancock speelt de tachtigjarige Edie. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

Heartbound (2018) ★ Regie: Janus Metz & Sine Plambech. Deens-Zweeds-Nederlandse documentaire. In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Die opmerkelijke trend startte 25 jaar geleden toen Sommai, een voormalige Thaise prostituee, trouwde met Niels uit Jutland. Sindsdien koppelt Sommai eenzame Jutse mannen aan arme Thaise vrouwen uit haar woonplaats.

Rita & Krokodil 3 (2017) ★ Regie: Siri Melchior. Deense animatiefilm. Vastberaden huppelt de 4-jarige Rita door het leven, vergezeld door haar altijd hongerige vriendje Krokodil die bij haar thuis in de badkuip woont. Ze gaan onder andere skiën, op kasteelbezoek en verkleden zich met Halloween. Het duo probeert het croquetspel onder de knie te krijgen, bakt kerstkoekjes en viert samen oud en nieuw. Negen tot de verbeelding sprekende korte filmpjes over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag.

Shoplifters (2018) ★ Regie: Hirokazu Koreeda. Japans drama. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt.

The Disciples – Een Straatopera (2018) ★ Regie: Ramón Gieling. Documentaire die het repetitieproces laat zien van het daklozenkoor De Straatklinkers dat gevraagd wordt een uitvergrote versie van zichzelf te spelen. De film speelt bewust met de rol die dak- en thuislozen zichzelf aanmeten en die de buitenwereld hun geeft. We vangen een glimp op van het werkelijke leven van De Straatklinkers, waarbij ze openhartig vertellen over de weg die ze hebben afgelegd. Ondertussen zien we hoe de dramatische opera gestalte krijgt.

The Extraordinary Journey of the Fakir (2018) ★ Regie: Ken Scott. Frans-Amerikaans komisch drama. Ajatashatru Lavash Patel heeft zijn hele leven mensen voor de gek gehouden met zijn straatmagie en fakir-stunts in zijn vertrouwde buurtje in Mumbai. Wanneer hij besluit een reis te maken om zijn vader te vinden die hij nooit heeft gekend, wordt hij onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur, met dank aan een IKEA-kast.

Deze pagina wordt elke woensdag ververst.